نخستین نرمافزار روایات اهل بیت(ع) به زبان فارسی تولید شد | ||||
گروه خبرنگاران افتخاری / مهدی جعفری: مسئول بانکهای اطلاعرسانی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از طراحی و تولید نخستین نرمافزار مجموعه روایات اهل بیت (ع) به زبان فارسی خبر داد. به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران (ایکنا) در قم، مسئول بانکهای اطلاعرسانی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی عصر دیروز 30 مهرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیتهای این مرکز گفت: نرمافزاری نمودن منابع و متون اسلامی از اهداف اصلی این مرکز است. حجتالاسلاموالمسلمین «غلامرضا بهرامی» گفت: این مرکز در طول دو دهه فعالیت، توانسته منابع و متون اسلامی و شیعی را در قالب نرمافزارهای مختلف در اختیار تشنگان علوم و معارف اهل بیت(ع) در داخل و خارج کشور قرار دهد.
وی با اشاره به طراحی و تولید 30 نرمافزار با بهرهگیری از منابع و متون اسلامی و شیعی در این مرکز و گفت: قرآن، حدیث، تفسیر، فقه، اصول، منطق، فلسفه، کتابشناسی و سیره اهل بیت(ع) از جمله موضوعات این نرمافزارها بوده است. بهرامی در ادامه از تولید نخستین نرمافزار مجموعه روایات اهل بیت (ع)به زبان فارسی تحت عنوان «گنجینه روایات نور» خبر داد و گفت: غنیترین روایات شیعه در این برنامه ارائه و به جامعه علمی کشور عرضه خواهد شد. وی متن و ترجمه کامل 233 عنوان کتاب در 381 جلد از منابع روایی در موضوعات مختلف، ارائه متن و ترجمه کتابهای روایی مثل بحارالانوار، اصول کافی و...و متن کامل 10 دوره لغتنامه عربی و فارسی در 62 جلد به نامهای «التحقیق فی کلمات قرآن الکریم، قاموس قرآن، المفردات فی غریب القرآن» و ...را محتوای اصلی این نرمافزار اعلام کرد. مسئول ستاد رونمایی نرمافزار «گنجینه روایات نور»، جستوجوی موضوعی در بیش از 82 هزار عنوان باب از طریق فهرست گزینشی، جستوجو در متن و فهرست کتب برنامه، قابلیت مقایسه متون عربی و فارسی با یکدیگر، دسترسی به متن و ترجمه کتاب، امکان ارتباط بین آیات قرآن و کتب روایی و قابلیت پژوهشی را از جمله امکانات این نرمافزار برشمرد.
وی یکی از امکانات نرمافزار گنجینه روایات نور را دسترسی به قرآن مجید عنوان کرد و خاطرنشان کرد: روایات اهل بیت(ع) مبین تفسیر قرآن است و برهمین اساس در این نرمافزار امکان دسترسی به قرآن مجید برای کاربران محیا شده است. بهرامی در بخش دیگری از سخنان خود جامعه امروز را نیازمند معارف اهل بیت(ع) دانست و گفت: امروز به بن بست رسیدن غرب، مسیر را برای پذیرش معارف اهل بیت(ع) باز نموده است. وی در پایان افزود: پژوهشگران و محققان علوم اسلامی باید معارف اهل بیت(ع) را به عنوان اصول زندگی بشر در قالب برنامههای غنی و تکنیکهای روز به جامعه بشری عرضه کنند. |
نظرات شما: نظر